„Výzvou bolo vyzdvihnúť charakter prémiovej lokality downtownu a vytvoriť interiéry tak, aby odrážali súčasný mestský život. Tomu sme prispôsobili tvary nábytku a materiály, ktoré navzájom harmonizujú a vytvárajú dokonalý spoločenský priestor, kde nielen rodina, ale aj priatelia budú radi tráviť čas,“ povedali interiéroví dizajnéri Andrea Stieflerová a Martin Jevčík.

Dizajnéri zohľadnili dispozície bytových jednotiek tak, aby po estetickej aj praktickej stránke spĺňali očakávania náročnej klientely projektu Metropolis. Inšpiráciou boli prevažne dizajnéri talianskych a nemeckých značiek, s ktorými štúdio spolupracuje. Prím hral taliansky zmysel pre kompozíciu, detail, kombináciu materiálov a tvarov s dôrazom na zachovanie funkčnosti priestorov.

Zo značiek, ktoré boli použité pri zariaďovaní virtuálneho bytu je dominantná portugalská značka Boca do Lobo. Jednotlivé kusy nábytku tejto značky pripomínajú skôr umelecké diela talianskych majstrov.

Každý jeden kúsok je originál, hodný výnimočného miesta. „Ak je takýto kúsok umiestnený do interiéru ako solitér, ako napríklad zrkadlo, komoda alebo jedálenský stôl, ozvláštni celkový vzhľad bytu a dodá mu umeleckú dušu,“ hovorí Aneta Vazačová z interiérového štúdia STOPKA a dodáva -  „neprehliadnuteľné sú určite aj rafinované presklené šatníky Rimadesio, ktoré sú použité hlavne v chodbe, spálni aj v pracovni. Špeciálnu zmienku si zaslúži kuchynská linka SLX SieMatic Pure, ktorá je zaujímavá vďaka preskleným kabinetom a líniovému led podsvieteniu.“

Kľúčom pre výber farebného ladenia interiérov bola štruktúra fasády Metropolisu, navrhnutá v prírodných tónoch, na základe čoho tvorcovia presadili neutrálne a zemité tóny nábytku aj podlahy. Z veľkej časti sú použité odtiene béžovej, kávovej, jemnej šedej, ktoré v kombinácii s teplými tónmi masívneho dreva vytvárajú celkovú upokojujúcu kompozíciu. 

Informácie o firme STOPKA

Interiérové štúdio STOPKA so širokým portfóliom svetových značiek dlhodobo pôsobí v Českej republike a na Slovensku. Má bohaté skúsenosti s realizáciou luxusných rezidenčných projektov i komerčných, administratívnych a verejných priestorov. Zo známych svetových značiek zastupuje napríklad SieMatic, Miele, Armani/Casa, Interlübke, COR, Draenert, Schramm, Lapalma, Walter Knoll a Twils. V Bratislave STOPKA sídli v River Parku na Dvořákovom nábreží.