Prípravné práce na Metropolise z dielne pražského developera Mint Investments začali v máji minulého roku, dnes sa už dokončuje 7. nadzemné podlažie a budúci obyvatelia sú o krok bližšie k nasťahovaniu.  

Metropolis v číslach

Vypredaných je už viac ako 60 % z 298 rezidenčných jednotiek. Na výstavbu sa spotrebuje viac ako 23 000 m3 betónu, čo predstavuje 2 555 veľkých domiešavačov. Výstuže sa na stavbe využije 3 800 ton, čo by sa dalo prirovnať k asi 1 000 slonom. Výhľad na Bratislavu zabezpečí 1 040 francúzskych okien s vynikajúcou tepelnou izoláciou. K tepelnej regulácii, vykurovaniu a chladeniu bytov, pomôže aj pod omietkou schované stropné vykurovanie, ktorého potrubia budú mať dokopy dĺžku až 130 kilometrov, čo predstavuje vzdialenosť medzi ulicou Bottova, kde bude Metropolis stáť a Trenčínom. V útrobách Metropolisu sa bude skrývať aj 250 kilometrov káblov a 30 kilometrov káblových trás, z ktorých bude vyvedených 2 000 kusov svietidiel.

Tzv. downtown Bratislavy sa rýchlo stal jednou z najlukratívnejších častí hlavného mesta. Vďaka odvážnej architektúre Metropolis vynikne aj v obklopení okolitých rezidenčných projektov a budúcim rezidentom ponúkne útulné bývanie s výhľadom na mesto. Za návrhom rezidenčného projektu stojí ateliér City Work Architects na čele s Jurajom Sonlajtnerom a hornú stavbu realizuje renomovaná japonská spoločnosť Takenaka.  

„Z novej zóny downtownu sa stáva jedna z najmodernejších štvrtí v Európe vôbec. Od počiatku, pri  plánovaní projektu, sme sa sústredili nielen na to, aby projekt architektonicky po vizuálnej stránke vyzeral dobre, ale aby sme priniesli do tejto lokality kvalitné bývanie, ktorého vysoký komfort ocenia budúci majitelia, a zároveň bude kvalitným zhodnotením ich investícií. Interiérové materiálové prevedenie, vysoký technologický štandard bytov, celé konštrukčné riešenie budovy, je to čo robí Metropolis výnimočným. Mňa osobne veľmi teší, že projekt bude z pohľadu nákladov ekonomický pre budúcich majiteľov, a tým zároveň ekologický k životnému prostrediu. Stavba pokračuje presne podľa harmonogramu, každé tri týždne vyrastie Metropolis o jedno podlažie“ hovorí Sebastien Dejanovski, partner Mint Investments