5 dôvodov, ktoré vás budú INŠPIROVAŤ k bývaniu v METROPOLISE. 

1.    Miesto pre aktívny život – ideálne pre ľudí, ktorí chcú za svojimi cieľmi dochádzať pešo alebo na bicykli a radi žijú aktívne. Okrem nábrežia Dunaja s fitness prvkami tu čoskoro pribudnú parky a záhrady pre viac športu a relaxu.  Za rodinným piknikom si zájdete do Sadu Janka Kráľa a na Tyršovo nábrežie. Obľúbeným miestom relaxu a detských hier je Medická záhrada, vzdialená necelých 12 minút pešej chôdze. Tých aktívnejších poteší správa, že na streche neďalekej novej Stanice NIVY sa buduje zelená outdoorová plocha o rozmere 12 000 m2 s bežeckou dráhou aj s prvkami street workoutu.
 
 

2.    Vynikajúca občianska vybavenosť. Z Metropolisu máte všetko pár blokov od domu. V okolí nájdete bohatú ponuku obchodov, množstvo škôlok a škôl, aj medzinárodných, Univerzitu Komenského, kostoly, fotografické, či kopírovacie služby, zubné ambulancie, zdravotné centrá. Nemocnica sv. Michala je vzdialená iba 6 minút autom. Služby pre krásu vám poskytnú okolité estetické, kozmetické aj kadernícke salóny. Všetko, čo potrebujete, máte poruke.
 
 

3.    Pestrý spoločenský život. Štýl života v moderných mestských štvrtiach je živší, nabitý energiou, neustále sa tu niečo deje. Nový downtown bude ideálnym miesto pre ľudí, ktorí chcú byť v centre diania. Nájdete tu vynikajúco hodnotené reštaurácie s medzinárodnou alebo vegetariánskou kuchyňou, tradičnú tržnicu NIVY s rozlohou 3 000 m2, pričom zakúpené čerstvé potraviny si môžete ugrilovať v tej istej budove, na zelenej ploche Stanice NIVY. Príjemné kaviarne s terasami nájdete v tejto lokalite na každom rohu. Z Metropolisu to máte doslovne na skok aj za kultúrou: Nová budova SND, alternatívne a medzinárodné divadlá, kiná, Prírodovedné múzeum SNM a galérie, ako Nedbalka či  White & Weiss Contemporary Art Gallery -  miesto pre umenie v centre mesta pre návštevníkov aj zberateľov. Vínne galérie aj vinotéky. Všetko pre príjemne strávený deň aj večer v dobrej spoločnosti.


zdroj: HB REAVIS

4.    Zelené bývanie. Metropolis bude mať vlastnú semiprivátnu záhradnú zónu, zároveň všetky okolité projekty budú obklopené mikro-záhradami a tiež rozľahlými verejnými parkami s ihriskami a športoviskami. Krajinní architekti navrhli zelené zóny účelne tak, aby vytvárali príjemnú atmosféru a v lete ochladzovali celú lokalitu. Každý zelený meter štvorcový bude prínosom nielen pre miestne ovzdušie. 


zdroj: Nedbalka

5.    Vynikajúce dopravné spojenia. Pre rýchle presuny mestom je k dispozícii viacero zastávok autobusov na rôzne smery. Novovybudovaná autobusová Stanica NIVY je vzdialená necelých 8 minút pešej chôdze, Dopravnú obsluhu v tejto lokalite obohatí plánovaná nová električka - ekologická, pohodlná, spoľahlivá, špeciálne prispôsobená aj pre bicykle. Nová trasa bude viesť od Petržalky cez Šafárikovo námestie – Pribinova SND – Košická - Ružinov, ktorá poskytne ešte lepšie spojenie s ďalšími mestskými časťami.