Ako v Proceram vnímate, že ste dodávateľom pre rezidenčný projekt Metropolis? Čo pre Vás tento projekt znamená?

Sme v Procerame hrdí, že sme dostali možnosť stať sa súčasťou tak výnimočného projektu, akým je Metropolis. Je skvelé, že máme možnosť byť súčasťou rozvoja nového downtownu a v Procerame k tomu pristupujeme s radosťou no zároveň s pokorou. 

 

 

Na čo sa môžu tešiť noví rezidenti Metropolisu? 

Okrem toho, že sa noví rezidenti môžu tešiť z unikátnej lokality a bývania, tak sa určite môžu tešiť na vysokú kvalitu, komfort a moderné kúpeľne s materiálmi od svetových značiek. Štandard, ktorý sme spoločne s investorom vybrali pre Metropolis je aktuálne, zo všetkých projektov ponúkaných v danej lokalite najvyšší.

 

Aké sú najväčšie prednosti značiek, ktoré prináša Proceram do nového downtownu? 

Kvalita, luxus, nadčasovosť, komfort a v neposlednom rade funkčnosť. S talianskou značkou vysokej kvality Italgraniti, máme vynikajúce mnohoročné skúsenosti, robíme s nimi na prémiových projektoch na najvyššej úrovni. Italgraniti spolupracovala na viacerých špičkových projektoch na celom svete. Rovnako je tomu aj u výrobcu Florim s peknou sériou obkladov a dlažieb Timeless of Cerim  Predstavuje zástupcu elegantného a luxusného dizajnu, ktorý je v modernej architektúre mimoriadne obľúbený.

Ďalej je to značka Duravit, ktorá, dovolím si povedať, patrí k svetovej dizajnérskej špičke. Kúpeľne od Duravit sú elegantné, moderné, nadčasové, štýlové. Ich prevedenie je vytvorené tak, aby boli z hľadiska údržby čo najjednoduchšie. Moderné vane od rodinnej firmy Kaldewei sa vyznačujú ako skvelým dizajnom, tak aj vysokou životnosťou. A od nemeckého výrobcu Hüppe budeme do Metropolisu dávať sprchové kúty vysokej kvality. Pri sifónoch, ventiloch či podomietkových moduloch máme zas kvalitného českého výrobcu Alcaplast, ktorý je najväčším výrobcom sanitárnej techniky v strednej a východnej Európe, exportuje do 70 krajín sveta. Na svoje výrobky poskytuje záruku až 25 rokov a nonstop servis je tu samozrejmosťou.

 

Ako by mala vyzerať ideálna kúpeľňa v rezidenčnom projekte v centre mesta?

V centre mesta hľadajú bývanie aktívni, mladí a úspešní ľudia, ktorí žijú dynamickým tempom, hľadajú komfort, dostupnosť a život v ruchu veľkomesta, kde si ale vytvoria svoju oázu pokoja. Preto si myslím, že kúpeľňa má byť v takomto projekte moderná, komfortná a funkčná v jemnom krásnom dizajne. Pri výbere podlahy, či obkladov ide o zásadné rozhodnutia, ktoré treba dopredu dobre premyslieť.

 

Budú mať klienti možnosť niekde vidieť konkrétne materiály, ktoré pripravujete pre Metropolis?

Pre projekt Metropolis pripravujeme špeciálnu expozíciu. Chceme klientom veľmi elegantne a čo najvernejšie odprezentovať, aké budú mať možnosti pri výbere obkladov, dlažby a sanity, pri zariaďovaní  svojej kúpeľne v Metropolise.

 

Ako by Ste definovali kvalitu a komfort v prípade sanitárnej techniky, obkladov či dlažby?

Zárukou kvality a komfortu sú samotní dodávatelia- špičkoví zahraniční výrobcovia. Využívajú tie najmodernejšie technológie najvyššej kvality. Ide nielen o povrchové úpravy, ale aj o tvar, dizajn a údržbu. Napríklad pri značke Duravit sa kvalita a komfort prejavujú dlhou životnosť produktov a nadčasovým dizajnom. Komfort tu spočíva v efektívnych tvaroch a prevedeniach produktov, ktoré sú bez zbytočných záhybov, či ostrých hrán. Zaručujú tak užívateľovi maximálny komfort pre užívanie aj údržbu. Tiež sa vyznačujú vynikajúcou odolnou povrchovou úpravou, vďaka čomu sú odolné voči poškodeniu, či polámaniu a sú bezpečné,  čo je tiež dôležité.  Pri obkladoch by som rada ešte spomenula, že sú rektifikované, takže je možné ich pokladať s minimálnou škárou, ktorá umožní vytvoriť kompaktný dizajn. Priestor tak pôsobí čisto, elegantne a jednoliato.

 

Ilustračný obrázok FLORIM, Timeless of Cerim

 

Čo je teraz všeobecne v segmente sanity, obkladov a dlažby najviac „trendy“? 

Určite dizajn kameňa a mramoru, sprchové kúty s dizajnovými žľabmi, dizajnové doplnky v čiernom prevedení, ale hlavne čisté a elegantné línie, ktoré sú zárukou toho, že vysnívaná kúpeľňa bude veľmi dlho „in“.

 

S akými súčasnými potrebami a preferenciami sa stretávate u klientov? 

Je potrebné si hneď pri výbere špecifikovať potreby a požiadavky, ktoré chceme splniť a naplniť. Nielen z pohľadu dizajnu, ale aj celkového konceptu bývania a využitia. Požiadavky rodiny a mladých slobodných ľudí sa väčšinou líšia, čo je prirodzené a vo výbere to hrá zásadnú rolu. Snažíme sa od klientov zistiť, aké sú jeho hlavné priority a hlavné požiadavky. Či chcú aj úložný priestor, alebo skôr preferujú minimalistický štýl.

 

Ako im viete poradiť pri rozhodovaní medzi vaňou alebo sprchovým kútom?

Pri rozhodovaní, či vybrať vaňu alebo sprchový kút zohráva viacero faktorov. Pre niekoho je dôležitá spotreba, lebo do vane napúšťa veľa vody a nie je celkom využitý priestor kúpeľne. Netreba však zabúdať na technické a priestorové možnosti a vždy sa poradiť s odborníkmi. Sprchový kút vám umožní viac kreovať s priestorom kúpeľne. Napríklad, elegantné sprchové vaničky od Kaldewei majú vysokú rozmerovú variabilitu, takže sa bezproblémovo  integrujú do akéhokoľvek priestoru. Celkový vzhľad kúpeľne závisí od toho aké sú preferencie daného klienta.

 

Prezradíte nám, aké zaujímavé alebo netypické požiadavky Ste dostali od Vašich klientov?

Každý náš klient je výnimočný. Klienti sú dnes scestovaní, sčítaní, mnohí k nám prídu s jasnou predstavou, internet je pre nich bohatým zdrojom inšpirácií.  Čo sa týka zaujímavostí, tak napríklad, osádzali sme vaňu do obývačky, do štrkového lôžka. Alebo máme klienta, ktorému robíme časť kúpeľne v spálni, pričom kúpeľňa ostane otvorená, bez priečky.

 

Aké prednosti služieb od Proceram by Ste vyzdvihli?

V prvom rade je to náš nadštandardný technicko-poradenský servis, a celkovo naše komplexné služby s pridanou hodnotou, architektonické návrhy a logistický servis s rýchlymi dodávkami. Vo vzťahu k developerským projektom je to naša skúsenosť. V minulom roku sme zariadili len v rámci developerských projektov tu v Bratislave 1500 kúpeľní.