Bezprostredne po odovzdaní základovej dosky Metrostavom začali práce na hrubej stavbe Metropolisu, ktoré zastrešuje renomovaná spoločnosť Takenaka. Vlastnú realizáciu betonáže monolitických konštrukcií zaisťuje slovenská spoločnosť Moniers s bohatými skúsenosťami s výstavbou v danej lokalite downtownu. Samotné práce na spodnej a hornej stavbe, ktorá bude mať celkovo 2 podzemné podlažia a 18 nadzemných podlaží, prebiehajú podľa plánu od apríla 2022 a ich úplné ukončenie sa predpokladá na marec 2024.

„Máme radosť, že do ďalšej fázy Metropolisu sa púšťame so špičkou v odbore. Takenaka prišla s projektom, ktorý sa od ostatných odlišoval predovšetkým ponukou alternatívnych riešení. Boli pre nás jasnou voľbou,“ povedala o spolupráci s Takenaka Katarína Lindbergh, partner z Mint Investments, ktorý za projektom Metropolis stojí.

Aktuálne na Metropolise prebiehajú práce nadväzujúce na základovú dosku. „Na Metrostavom odovzdanej základovej doske začala spoločnosť Takenaka realizovať nosné monolitické železobetónové konštrukcie ako sú obvodové a vnútorné steny, stĺpy a stropy 2PP a v sekciách, kde už došlo k vytvrdnutiu betónu, sa pracuje na betonáži naväzujúcich konštrukcií 1PP,“ dodal Marek Moucha, projektový manažér.

Komorné bývanie s vysokým štandardom

Metropolis bude jedinečný nielen svojim tvarom, ale najmä vysokým štandardom, ktorý sa týka materiálového prevedenia stavby, či inovatívnych riešení v podobe rekuperácie. Kupujúci rovnako oceňujú nižší počet rezidenčných jednotiek v porovnaní s okolitými projektami, čím Metropolis nadobúda komornejší charakter oproti projektom s vysokým počtom bytov.

„Metropolis považujeme za výnimočný, oceňujú ho a vysoko hodnotia kupujúci. Byty sa predávajú aktuálne zväčša pre potreby vlastného bývania, čo je dobrým základom pre vysokú kvalitu bývania v samotnom projekte. V tomto momente je predaných viac ako 58% bytov a projekt sa teší záujmu“ priblížil situáciu Filip Žoldák z RK HERRYS, ktorá má Metropolis v ponuke exkluzívne.