Metropolis prináša do Bratislavy nový rozmer mestského bývania a práce. Svojimi parametrami a vybavením sa stáva novou dominantou mesta a domovom pre tých, ktorí hľadajú luxusné a komfortné bývanie v spojení s dynamickým pracovným prostredím a príjemnými zónami na oddych.

Metropolis sa vyznačuje nielen svojím exkluzívnym dizajnom a luxusným vybavením, ale aj použitím moderných technológií, ktoré prispievajú k energetickej efektívnosti, udržateľnosti, komfortu a bezpečnosti rezidentov a návštevníkov. Vďaka nim sa Metropolis stáva moderným a inteligentným mestským projektom, ktorý spĺňa najvyššie nároky na bývanie a prácu v 21. storočí.

Zelená revolúcia: Inovácie pre udržateľnú budúcnosť

Developer Mint Investments stavil na najmodernejšie technológie, vďaka ktorým sú energetické nároky v Metropolise o 25 až 30 % nižšie. Kvalitné technológie znamenajú menej starostí a nákladov s údržbou, minimalizujú potrebu prerábok a šetria prevádzkové náklady. Projekt spĺňa najprísnejšie požiadavky energetického certifikátu A0. Na vykurovanie a chladenie využívajú inteligentné riadiace systémy, ktoré optimalizujú spotrebu energie. Inovatívne technológie prispievajú aj k znižovaniu uhlíkovej stopy a eliminujú emisie CO2, ktoré vznikajú prirodzene prevádzkou rezidenčnej budovy.

Kúriť, svietiť, vetrať, chladiť sa dá aj moderne

Autonómny rekuperačný systém značky WOLF patrí medzi špičku vo svojom segmente. Systém sám kontroluje kvalitu vzduchu v miestnostiach a zachytáva až 94 % nečistôt, prachu a peľov. Zaručí tak neustály prívod čerstvého vzduchu aj bez vetrania. Navyše je vybavený antialergickým filtrom, ktorý zachytí alergény, ako sú rôzne pele, prach, častice splodín a dokonca baktérie a vírusy.

Byty sú vybavené systémom inteligentnej domácnosti, ktoré umožňujú rezidentom ovládať osvetlenie, kúrenie, chladenie aj externé žalúzie pomocou smartfónu alebo tabletu. Najmodernejší spôsob sálavého stropného vykurovania sa postará o rovnomernú teplotu v miestnostiach a maximálne zefektívňuje vykurovanie. Unikátny systém značky REHAU v lete postupne ochladzuje miestnosti bez prievanu a hluku.

Exkluzívne materiály už v štandarde

Klienti si majú z čoho vyberať Metropolis totiž ponúka široký výber v štandarde interiérových materiálov. Klienti si môžu vybrať z množstva farebných kombinácií veľkoformátového obkladu a dlažby exkluzívnych talianskych výrobcov Italgraniti a Florim-Cerim. Odolná trojvrstvová drevená podlaha popredného slovinského výrobcu Floor Experts je dostupná v šiestich variantoch dekóru.

Aktuálne sa pracuje na dokončení troch vzorových bytov, ktoré odhalia štandard Metropolisu v plnej kráse.

Zeleň v rušnom centre mesta? To je Metropolis

Čerešničkou na torte sú semiprivátne záhrady v štýle parížskych či londýnskych štvrtí, ktoré ponúkajú bohaté možnosti na trávenie voľného času. Obyvatelia Metropolisu ušetria veľa času vďaka kompletnej občianskej vybavenosti a pešej dostupnosti do priľahlých mestských častí. Vďaka príjemnému okoliu, bohato skrášleného zeleňou, si budú svoj domov budúci obyvatelia vychutnávať naplno. Trojizbové byty ponúkajú navyše ďalšiu vychytávku, akú v tejto časti mesta neponúka žiaden iný projekt - výhľad na pulzujúce mesto zo zelenej terasy.

Dokončenie Metropolisu je naplánované na leto 2024. Prví majitelia sa môžu sťahovať na jeseň.

Zdroj: Sme.sk