Developer Mint Investments ide na plný plyn a sľubuje revolúciu v bývaní s Metropolisom, ktorý doslova prekypuje zelenou energiou! S ambíciou dosiahnuť energetickú triedu A0, čo je ekologický ekvivalent získania zlatej medaily na olympiáde udržateľnosti, siahli po najmodernejších technológiách. Zároveň sa však vracajú aj k osvedčeným starým školám, ktoré sú také jednoduché, že by ich schválili aj starí majstri stavbári.

Technologické vychytávky, pálená tehla aj francúzske okná

Predstavte si byt, kde nie sú radiátory, vetráte cez zatvorené okná a ochladzujete sa bez klimatizácie. Navyše, teplotu si regulujete podľa chuti v každej miestnosti zvlášť. Dnes to už dokáže pár technológií, akými sú vybavené všetky byty v Metropolise. Stropné kúrenie a chladenie, rekuperácia vzduchu s filtrami zachytávajúcimi rôzne alergény.

K výbave bytov patria aj francúzske okná z trojskla a zo 75 % recyklovaného hliníka v kombinácii s prevetrávanou fasádou, aká sa väčšinou používa na komerčných budovách. V lete znižujú prehrievanie, v zime šetria náklady za vykurovanie. Zároveň zvyšujú akustickú bariéru, ktorú podporia aj inteligentné vonkajšie žalúzie ovládateľné na diaľku cez mobilnú aplikáciu.

Medziizbové priečky sú postavené z pálenej tehly – materiálu, ktorý je dnes v metropolách po celom svete znakom kvality. Tento materiál nielenže zlepšuje kvalitu bývania, ale aj znižuje hluk z okolia. V kombinácii s dokonale odhlučnenými dverami poskytnú želané súkromie.

Mestský životný štýl

Metropolis je viac než len byty; je to celý životný štýl. Súčasťou projektu je aj semi-privátna záhrada inšpirovaná najlepšími európskymi vzormi. Tá je napojená na parter so 16-timi obchodnými priestormi, ktoré na dvoch podlažiach do lokality prinesú chýbajúce služby, čím skvalitnia život nielen obyvateľom projektu. Pribudnú tak reštauračné či kaviarenské služby ale developer by tu rád videl aj prémiovú kliniku, ateliér, gurmánske potraviny či iné základné služby.

Developer s oceneniami a víziou

Za projektom Metropolis stojí skupina Mint Investments, ktorá má na konte viac ako 20 rokov skúseností a portfólio v hodnote viac ako 1 miliardu eur. S radom ocenení a prestížnymi projektmi, Mint Investments je zárukou kvality projektu, ktorú potvrdzuje aj skutočnosť, že byty v Metropolise sú na viac ako 70 % vypredané.

Dokončenie Metropolisu je naplánované na leto 2024.

Zdroj: Nový Čas.sk