Stavebný pozemok, na ktorom dnes začali s prvým výkopom, bol oplotený približne pred dvomi týždňami. Následne prebehli geodetické merania, na základe ktorých sa dnes, 3. mája začalo s výkopovými prácami. Termín ukončenia podzemných prác spojených so zakladaním stavby a výstavbou spodnej stavby projektu Metropolis je plánovaných približne o deväť mesiacov, čiže na začiatok roka 2022. Pri výstavbe Metropolisu kladie developer vysoké nároky na materiálové riešenie, ktoré musí byť v súlade nielen s estetickými, ale aj kvalitatívnymi a  funkčnými požiadavkami. Aj preto realizáciou už spodnej stavby projektu  poveril skúsenú stavebnú spoločnosť. 

Ku dňu vydania tejto tlačovej správy je predaných 111 jednotiek z celkového počtu 298, čím bola splnená požadovaná podmienka na predpredaj. V projekte sa nachádzajú byty a apartmány s predzáhradkami, balkónmi a terasami. Zastúpené sú všetky kategórie od 1+kk až po 5+kk, pričom je pomerne rovnaký záujem zo strany investorov ako aj zo strany záujemcov o vlastné bývanie. 

„Klienti, ktorí si kúpili bývanie v tomto projekte, sa rozhodli hlavne na základe prémiovej lokality a vysokého štandardu projektu. Najvyšší nominálny rast cien v novom downtowne správnosť  ich rozhodnutia potvrdzuje,“ hovorí Filip Žoldák zo spoločnosti Herrys.  

Ceny nehnuteľností v danej lokalite medziročne vzrástli o viac ako 10 %.  Odhadovaná inflácia, nedostatok stavebnej pracovnej sily, zdražovanie stavebných materiálov v kombinácií s dobrou dostupnosťou bývania, všetky tieto faktory sú predpokladom pre ich pokračujúci rast. 

„Metropolis je kvalitný produkt nielen z hľadiska použitých materiálov a štandardov, ale aj z pohľadu architektúry, vonkajšieho vzhľadu a čo je dôležité, samotných dispozičných riešení bytov a apartmánov. Tieto sú navrhované už od najmenších jednotiek s ohľadom na dostatok úložných plôch, minimalizovanie chodieb a hluchých priestorov, tak na bezproblémové zariadenie bytov a ich využívanie. Efektívne riešenie dispozícií s dôrazom na maximálne využitie má v konečnom dôsledku vplyv na nízke náklady za správu a údržbu,“ uvádza Sebastien Dejanovski zo spoločnosti Mint Investments.

Na otázku, prečo sa developer rozhodol stavať práve v tejto lokalite, odpovedal 
S. Dejanovski: „Trendy v bývaní smerujú k renesancii mestského života. Ľudia chcú mať všetko po ruke. Je to neopakovateľná príležitosť bývať v centre a zároveň v novej modernej budove. Metropolis má úžasného genia loci a jeho obyvatelia budú mať všetko v bezprostrednej blízkosti.  Nový downtown je miestom s bezkonkurenčnou občianskou vybavenosťou a s dobrou dopravnou dostupnosťou.“

„Ešte len začíname a viac ako tretina jednotiek vo vysokom štandarde je už vypredaná. Predpredaj projektu sme otvorili na jeseň minulého roka, oficiálny predaj bol spustený v polovici marca toho roku.“  - povedala Linda Filová, projektová manažérka Herrys.

Linda Filová tiež prezradila, čo klientov najviac zaujíma pri Metropolise: „Najviac ich oslovuje samozrejme lukratívna lokalita moderného downtownu, veľmi pozitívne sa vyjadrujú k architektúre, nadčasový vzhľad budovy je im sympatický. Svojou výškou pôsobí oproti ostatným budovám komornejšie, ale zároveň moderne. Klientom sa páčia pravidelné dispozície bytov, oceňujú vysoký štandard prvotriednej kvality, stropné chladenie a kúrenie, ktoré vytvárajú zdravšie prostredie v byte, ďalej celodrevené podlahy, elektricky ovládané vonkajšie žalúzie – takéto vybavenie ponúka Metropolis ako jediný zo všetkých projektov v tejto zóne. A  vyzdvihla by som aj recepciu so službami concierge, ktorá je veľmi esteticky a funkčne navrhnutá, vo veľkorysom a presvetlenom vstupnom priestore, “ povedala Linda Filová, projektová manažérka Herrys.

Autorom architektonického návrhu je Ing. arch. MgA Juraj Sonlajtner z ateliéru City Work Architects. Budovu v tvare písmena „M“ tvoria dve zrkadlovo otočené veže, ktoré budú dosahovať výšku 63 metrov. V rámci podzemia sú situované parkovacie státia a pivničné kobky, na prvých dvoch podlažiach budú obchodné priestory. Celková zastavaná plocha objektom je 2 985 m2, pričom celková úžitková plocha prinesie 33 526 m2.

Na okolitom pozemku prebehne rozsiahla revitalizácia prostredia, vo vnútrobloku vznikne semiprivátny park s detským ihriskom, o celkovej výmere 3 914 m2.  Plánovaný termín dokončenie projektu Metropolis je štvrtý kvartál 2023.