Klienti Metropolisu predovšetkým oceňujú dispozíciu 3-izbových bytov pre ich orientáciu na 2 svetové strany, ktoré zabezpečia dostatok denného svetla. Rodiny s deťmi poteší priestranný interiér, rozdelený do viacerých funkčných zón pre pocit pohodlného a harmonického bývania. Efektívne výmery a pravidelné pôdorysy izieb umožňujú plnohodnotné využitie priestoru za súčasne nízkych prevádzkových nákladov, čo je obzvlášť prínosné v dnešnej dobe. Developer projektu zohľadnil trendy moderného mestského bývania, ktoré sú v Metropolise zakomponované v podobe nových technológií a inteligentných systémov pre komfortnejší a zdravší spôsob života. Pre celoročnú tepelnú pohodu bude slúžiť sálavé stropné vykurovanie a chladenie, ktoré je nielen zdravé, ale zároveň znižuje náklady na energiu.

 

Zaujali Vás tieto informácie? Prečítajte si viac Metropolise:

 

Top pripravovaný projekt na Slovensku

Medzi záujemcami o nové bývanie, ale aj odbornou verejnosťou sa teší pozornosti projekt Metropolis. Práve on získal za rok 2022 ocenenie najlepšej pripravovanej rezidenčnej novostavby na Slovensku v rámci prestížnych CIJ Awards. Ide o budovu, ktorá rastie v bratislavskom downtowne oproti nákupnému centru Nivy Mall. Jej dve veže kaskádovito klesajú jedna k druhej a tvoria tak efekt písmena „M“.  

Projekt v réžii developera Mint Investments kombinuje bývanie s komerčným mólom. Dôraz kladie na ekológiu a zároveň nízke prevádzkové náklady. Vysokú pridanú hodnotu tvorí zdraviu prospešný stropný systém vykurovania a chladenia, ktorý je ekologický a ekonomický zároveň, keďže šetrí energie a zároveň aj peňaženky majiteľov bytov. Metropolis sa stane súčasťou modernej, nanovo vybudovanej štvrte vrátane novej infraštruktúry.

Na skok k Dunaju či do historického centra

Jedným z cieľov architekta Juraja Sonlajtnera pri jej navrhovaní bolo vyhnúť sa studenému administratívnemu charakteru, aký mestské bytové projekty mávajú. Metropolis je komornejšia stavba, ktorá má pôsobiť príjemnejším, útulnejším dojmom. Svojim obyvateľom ponúkne blízkosť centra, nábrežia Dunaja, obchodov, kín a divadiel, a zároveň môže byť pre nich oázou pokoja.  

Súčasťou projektu je aj záhrada a park. Pri ich návrhu sa Juraj Sonlajtner inšpiroval londýnskymi mestskými parkmi. „Chcel by som, aby v našom projekte ľudia žili a nielen bývali. Do určitej miery si chcem užívať každodenný ruch mesta, ale zároveň mám svoju súkromnú zónu, v ktorej sa cítim komfortne.“

 

Vyšší štandard ako Eurovea alebo Skypark

Ambíciou developera Mint Investments bolo posunúť latku bývania vyššie, ako je nastavená pri väčšine dnešných novostavieb. Stavia na kvalitných materiáloch – najmä na kameni, dreve, skle a betóne v prírodných tónoch. Súčasťou štandardu v Metropolise sú veľkoformátové obklady, dlažby, drevené parkety, nadštandardná výška stropov, interiérové dvere vysoké 220 centimetrov či bezfalcové kovanie.  

Metropolis poskytuje vyšší štandard ako ktorýkoľvek z aktuálnych projektov v novom downtowne Bratislavy. Aj preto si v ňom kupujú nehnuteľnosti napríklad Slováci žijúci v zahraničí, ktorí chcú pri návšteve svojej rodnej Bratislavy komfort a kvalitné ubytovanie. Práve pre túto nehnuteľnosť sa neraz rozhodujú aj ľudia v strednom či vyššom veku, ktorí sa sťahujú do Bratislavy za deťmi a vnúčatami. Chcú mať príjemné zázemie doma a zároveň si užívať výhody mestského bývania v podobe kultúrneho vyžitia, obchodov či prechádzok, rozhodujúca je pre nich kvalita a udržateľnosť stavby.  

Zmluvy bez inflačnej doložky

Vysokému štandardu a lokalite sú prispôsobené aj ceny. Za dvojizbový byt zaplatíte 370-tisíc eur a viac, cena trojizbových sa začína na sume 460-tisíc eur. Kupujúci však majú istotu, že táto suma sa už vplyvom inflácie nenavýši ako v niektorých iných prípadoch. Zmluvy na kúpu nehnuteľnosti v Metropolise totiž neobsahujú žiadne inflačné doložky.

„Inflačnú doložku sme nezaviedli a neplánujeme ju zaviesť do žiadneho z našich projektov. Naše podnikanie bolo vždy založené na férovom prístupe ku klientom. Chápem, že ľudia sa snažia ochrániť svoje peniaze pred infláciou aj tým, že investujú do nehnuteľností. Je predsa absurdné, aby sme im túto ochranu znemožnili,“ uzatvára Sebastien Dejanovski, jeden z partnerov v Mint Investments.

 

Viac o 1kk a 1,5kk

Viac o 2kk a 3kk

Viac o 4kk a 5kk