Rezidenčný projekt Metropolis prinesie do nového centra Bratislavy 298 obývateľných jednotiek. Jeho výstavba začala v máji 2021 a aktuálne dosiahla 4. NP. Výstavba napreduje podľa harmonogramu. Odovzdávanie bytov je naplánované na 2. kvartál 2024. 

Na otázku, prečo sa v  Mint Investments rozhodli, že doložky do zmlúv  pridávať nebudú, reagoval Jaroslav Mida, investičný riaditeľ spoločnosti: „Business pre nás nie je iba živobytím, ale aj poslaním a ako silný hráč na poli developmentu sa snažíme o maximálny fair-play prístup k našim klientom. V Minte nechceme zvýšené stavebné náklady prenášať na našich klientov a preto sme nezaviedli a rozhodne ani v budúcnosti neplánujeme zaviesť žiadne inflačné doložky, ktoré by ďalej zdražovali kúpu bytu, ktorá je pre mnohých ľudí životnou investíciou. Túto istotu prinášame klientom ako v Českej republike, tak aj na Slovensku.“  

Každý developer projektu by si mal na začiatku správne nastaviť cenotvorbu a stratégiu predaja a tvoriť si rezervu. Ak sa tak nestane, tak inflačná doložka mu ostáva ako jeden z posledných nástrojov, ktorým sa vie ochrániť pred možnou komplikáciou, v dôsledku nepriaznivého vývoja na trhu. Takto však bremeno z jeho subdodávateľských vzťahov prenáša aj na kupujúceho. Klienti Metropolisu však majú istotu, že finálna cena nehnuteľnosti sa nezmení. Tento prístup výrazne oceňujú.

„Pre nás, v Minte, je to niečo ako „gentleman agreement“, je to o etike podnikania. Žijeme v neistej dobe a naši klienti potrebujú aspoň nejakú istotu, a tú im rozhodne ako silný partner, na ktorého sa môžu spoľahnúť, vieme poskytnúť,“ uviedol developer Sebastien Dejanovski, partner spoločnosti Mint Investments a zároveň zdôraznil, že všetky tendre na Metropolise majú už uzavreté. „Preto vieme dodržať všetky naše záväzky voči obchodným partnerom aj klientom. Vážime si každého jedného klienta, ktorý prejavil záujem a dôveru v projekt Metropolis. Pre nás sú vzťahy veľmi dôležité.“ dodal Dejanovski.

Metropolis prináša najvyšší štandard bývania aktuálne spomedzi všetkých rezidenčných projektov v novom modernom centre Bratislavy. Týka sa materiálového prevedenia stavby a inovatívnych riešení v podobe rekuperácie, či moderného systému stropného chladenia a vykurovania, ktorý prináša veľa ekologických aj ekonomických výhod a zdravšie prostredie pre obyvateľov domu. V novom centre mesta vynikne Metropolis nielen svojou unikátnou  architektúrou, ale najmä komorným charakterom bývania.